23.7.2016. 17:27
0
Vrućine ne smetaju: Sarajevo puno turista
Sutra će u našoj zemlji preovladavati sunčano i vruće. Poslije podne, uz porast naoblake, očekuju se pljuskovi i grmljavina. Na jugu Hercegovin, uglavnom, bez padavina. Izraženije grmljavinsko nevrijeme je moguće na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Vjetar, slab, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 31 do 37 stepeni, navodi se na zvaničnoj stranici FHMZBiH.

Visoke temperature zahvatile su veći dio Bosne i Hercegovine, a građani na različite načine i na mjestima traže osvježenje, piše Anadolu Agency (AA).

Dok većina spas pronalazi u primorskim gradovima ima i onih koji su se odlučili da prvi dan vikenda provedu u bh. prijestolnici Sarajevu. Poznata sarajevska ulica Ferhadija prepuna je kako lokalnog stanovništva tako i velikog broja turista. Temperatura od 31 stepen Celzijusa, koliko je danas zabilježeno u bh. prijestolnici, nije spriječila one koji vole Sarajevo da uživaju u njegovim čarima. Osvježenje su pronalazili u lokalnim kafićima i restoranima ali i na česmama, poznatom Sebilju.

Mnogo je i onih koji su probali i sladolede na sarajevskoj Ferhadiji.

Nastavak lijepog vremena sa visokim temperaturama očekuje se i sutra, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

"Sutra će u našoj zemlji preovladavati sunčano i vruće. Poslije podne, uz porast naoblake, očekuju se pljuskovi i grmljavina. Na jugu Hercegovine, uglavnom, bez padavina. Izraženije grmljavinsko nevrijeme je moguće na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Vjetar, slab, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 31 do 37 stepeni", navodi se na zvaničnoj stranici FHMZBiH.

Međutim, osvježenje se očekuje prvog radnog dana.

"U ponedjeljak nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom Jutarnje temperature od 14 do 19, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 27 do 32, na jugu od 29 do 34 stepena", istakli su iz FHMZBiH.

U utorak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom sa dnevnim temperaturama od 28 do 33, na jugu od 31 do 35 stepeni Celzijusa. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.