23.7.2016. 17:45
0
Izetbegović uputio telegram saučešća predsjedniku Njemačke
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je telegram saučešća predsjedniku Savezne Republike Njemačke Joachimu Gaucku nakon sinoćnjeg napada na građane Muenchena.

- S velikom tugom smo primili vijesti o sinoćnjem zločinačkom napadu na građane koji je odnio brojne živote. Molim da, u ime Predsjedništva BiH i moje lično ime, primite iskrene izraze saučešća - napisao je Izetbegović u telegramu.

Izrazio je uvjerenje da će snage sigurnosti reagirati adekvatno, pronaći počinitelja i razotkriti njegove motive, ma kakvi oni bili te se pobrinuti da u budućnosti učine sve što je potrebno da ovakve incidente spriječe.

- Izuzetno bih cijenio, ako biste bili u prilici da izraze saučešća uputite porodicama poginulih. Naše misli i molitve su uz njih u ovim teškim trenucima - kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Osamnaestogodišnji napadač usmrtio je sinoć na tri lokacije Muenchenu devet osoba, a 16 ranio. Troje povrijeđenih je u kritičnom stanju.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.