13.8.2016. 14:11
0
Nakon godišnjih odmora nastavlja se suđenje: U slučaju Radončić i drugi svjedoči uposlenik GP Bašić
U Sudu Bosne i Hercegovine nakon pauze od skoro mjesec dana naredne sedmice, tačnije 17. avgusta nastavlja se suđenje u predmetu koji se vodi protiv Fahrudina Radončića i drugih, piše novinska agencija Patria.

Optužnica Radončića, te Bakira Dautbašića, Bilsenu Šahman i Zijada Hadžijahića tereti da su kao organiziranu grupa čiji je cilj navodno bio počinjenje krivičnog djela, ometanje rada pravosuđa i davanje odnosno primanje nagrade za trgovinu utjecajem.

Ometanje rada pravosuđa odnosi se na pritisak na svjedokinju Azru Sarić u procesu koji se vodi na Kosovu protiv Nasera Kelmendija.

Sarićka se već pet puta pojavljivala na Sudu BiH kao svjedokinje pred Sudskim vijećem ali mediji nikada nisu dobili odobrenje da objave informacije sa ročišta na kojima je Sarić svjedočila.

Na sljedećem ročištu 17. avgusta svjedočit će Almir Bašić koji je u to vrijeme bio načelnik Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH.

Sud je Radončiću, Šahman i Dautbašiću dozvolio odlazak na more u Hrvatsku, odnosno Crnu Goru gdje je Šahman posjetila svoje roditelje. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.