22.8.2016. 16:05
0
Godišnjica pogibije komandanta i heroja Ramiza Salčina
Prošle su 24 godine od pogibije rahmetli komandanata Općinskog štaba Teritorijalne odbrane Novi Grad Ramiza Salčina, a ovim povodom je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo položio danas cvijeće na njegov mezar na Kovačima te učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća odao počast za sve ono što je učinio za odbranu grada Sarajeva.

- Kao komandant štaba TO Salčin je bio prisutan na svim ratištima na području Novog Grada, od Žuči, Mojmila, Dobrinje, pa sve do Nedžarića, odnosno Saraj-Polja, gdje je i poginuo. I danas se s ponosom sjećamo rahmetli Ramiza Salčina, naših branitelja, znanih i neznanih junaka koji su dali živote za državu Bosnu i Hercegovinu - rekao je Fišo.

Ramiz Salčin rođen je 13. maja 1954. godine u selu Gornji Igri, naselje Borač, Opština Gacko. Poginuo je 22. augusta 1992. u Saraj-Polju od snajperskog hica iz pravca Nedžarića. Posthumno je odlikovan najvećim ratnim priznanjem "Zlatni ljiljan", a dobitnik je i ordena "Zlatni grb s mačevima". Njegovo ime u Sarajevu nose sportska dvorana, ulica i trg, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.