28.8.2016. 9:53
0
Kazazović: Uvođenje elektronskog dnevnika u školama početkom kalendarske godine
Uvođenje elektronskih dnevnika u deset osnovnih škola počet će s novom kalendarskom godinom, a edukacija nastavnog osoblja bit će održana tokom zimskog raspusta.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović kazao je Feni da će edukacija za uposlenike ostalih sarajevskih škola biti održana tokom ljetnog raspusta, te da će početkom sljedeće školske godine ovaj projekt biti konačno implementiran.

Škole koje će učestvovati u prvoj fazi ovog pilot-projekta su odabrane na osnovu  iskazane spremnosti da u tome učestvuju, tehničke opremljenosti učionica i educiranosti nastavnog kadra.

- Neki ovaj projekt smatraju dodatnim opterećenjem, dok drugi govore da je vrlo dobar. Ako ovakav sistem postoji u EU, onda ne vidim razlog zašto to ne bi mogli raditi i sarajevski nastavnici - smatra ministar Kazazović.

Elektronski dnevnik predstavlja aplikativni softver namjenski razvijen za potrebe digitalnog vođenja pedagoške administracije i evidencije u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo.

Cilj projekta je unapređenje saradnje s roditeljima i njihova stalna informiranost o uspjehu i vladanju učenika koji će roditeljima biti dostupni kroz informacioni sistem EMIS i e-dnevnik putem šifri i uz punu sigurnost podataka.

Aplikacija će također omogućavati nastavnicima, razrednicima i direktorima brzu i jednostavnu izradu uobičajenih izvještaja o održanim satima, te ocjenama i izostancima učenika koji se analiziraju na sjednicama nastavničkih vijeća.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.