19.9.2016. 13:26
0
"Referendum će biti održan, ne znam na koga mislite kada je u pitanju krivični progon"
FOTO: Fena
Referendum u Republici Srpskoj o Danu RS-a bit će održan u nedjelju, rekla je danas u Sarajevu premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, javlja Anadolu Agency (AA).

Ona se danas obratila medijima nakon sastanka u zgradi delegacije Evropske unije (EU) u BiH, a u vezi provedbe reformske agende. 

Na pitanje da li će, ukoliko se provede referendum koji je neustavnim proglasio Ustavni sud BiH, biti krivičnih progona, Cvijanović je naglasila kako je riječ o "trodimenzionalnom pitanju".

"Po onim aktivnostima koje se provode, referendum će biti održan. Što se tiče krivičnog progona, ne znam na koga mislite. Odluku o referendumu je donijela Narodna skupština RS-a i ona je donesena na volju svih poslaničkih klubova u RS-u, tamo imate desetine polasnika koji su čvrsto stali iz te odluke. Druga dimenzija pitanja, šta znači da li ako se izjašnjava volja treba da se hapse narodni poslanici, ministri, državni službenici, vojnici, policajci, poljoprivrednici, veterani rata? O čemu pričamo ovdje, je li to obrazac? Kako su stručnjaci rekli koji se bave pravom je da nema odgovornosti za ono što spada u domen političkih odluka. EU je zasnovana na standardima izjašnjavanja građana putem referenduma. Plasira se iskrivljena teza kako neko provodi aktivnosti protiv vladavine prava", naglasila je Cvijanović.

(Anadolu Agency)

Referendum u RS-u će biti održan?
Da
Ne
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.