30.9.2016. 9:17
4
Novalićev novi ispad: Premijer poručio radnicima koji štrajkuju glađu da se strpe mjesec-dva!?
FOTO: Fadil Novalić
Fadil Novalić, premijer Federacije BiH do sada je svojim izjavama šokirao više puta javnost u Bosni i Hercegovini, ali sinoćnji nastup u Dnevniku FTV-a prevršio je sve mjere ukusnog, piše Patria.

Premijer Novalić se osvrnuo na štrajk glađu radnika tuzlanskog TTU-a, za koji kaže da taj problem nije u nadležnosti Vlade FBiH, neko Tuzlanskog kantona.

– Mi smo zajedno sa Vladom TK riješili sve probleme u Tuzli. Pokrenuli smo Ditu, Aidu, Konjuh… Sve smo riješili osim TTU-a za kojeg smo napravili kliše kako i njega riješiti.

Na pitanje zašto nije posjetio radnike TTU-a koji su sve lošijeg zdravstvenog stanja Novalić kaže da su ih posjećivali njegovi predstavnici.

– Za rješavanje nekog problema treba vremena. Radnici TTU-a i sami kažu da 15 godina ne primaju platu, e pa onda mogu sačekati još mjesec-dva - istakao je Novalić.

Ovakav bahat nastup premijera naišao je na lavinu reakcija, te su se društvene mreže „zapalile“ komentarima na ovu izjavu Novalića, koji očito može poslužiti kao primjer za izreku „sit se gladnom ne vjeruje“.

Još se javnost nije oporavila od izjave Novalića da „Građani FBiH žive dobro. Šta više, rasipaju se", a premijer je uspio ponovo dodatno uzburkati javnost rečeniscom da se radnici koji štrajkuju glađu mogu strpiti još mjesec-dva.

 
(NAP)

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.