30.9.2016. 17:05
0
Stranke podnose prijavu: U Srebrenici glasa 500 mrtvih Srba!
U javnosti je već poznato da se manipulira sa spiskovima u Stocu na kojem se još uvijek nalazi više od 500 umrlih ljudi, a ovakav scenarij sprema se i u Srebrenici, piše novinska agencija Patria.

Umjesto da budu brisani sa biračkog spiska, a što se prema zakonskom roku moralo učiniti do 18. avgusta, ništa konkretno nije urađeno. Novinska agencija Patria iz pouzdanih izvora saznaje da se na biračkim spiskovima u Srebrenici nalazi čak 500 mrtvih osoba, a koje će ove godine "glasati"!

Stranke koje podržavaju kandidaturu Ćamila Durakovića za načelnika Srebrenice već su uputile dopise nadležnim organima koje će morati poduzeti aktivnosti inače bi se na kraju moglo desiti falsificiranje rezultata izbora u ovom gradu koji jedini u RS-u ima Bošnjaka za načelnika.

- Obrada prijava je već u toku i vidjet ćemo ishod istih. Velika se manipulacija dešava na terenu, a što je lako utvrditi. Također opasnost za regularnost Lokalnih izbora u općini Srebrenica predstavljaju i glasači iz Srbije, njih oko 3.000, s kojim se također manipulira – kaže naš izvor.

Poražavajuće brzo se množe brojke o mrtvim glasačima i to u zastrašujućem broju. Umjesto da se bavimo ozbiljnim problemom regularnosti izbornog procesa, javnosti je nametnut problem sa navodnim viškom popisanih koji su jednom prognani iz svojih domova u stravičnim etničkim istrebljenjima.

Inače, trenutno je u Skupštini opštine Srebrenica 11 odbornika Srba, od kojih više od pola žive u Srbiji.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.