11.10.2016. 21:54
0
"Tuga je zahvatila cijelo Bugojno. Jednostavno još uvijek ne mogu da prihvatim da Selme više neće biti"
Anadolu Agency 01
Anadolu Agency 02
Anadolu Agency 03
Anadolu Agency 04
Anadolu Agency 05
Večeras je u Bugojno održana mirna protestna šetnja građana koji su ogorčeni nemilosrdnim ubojstvom studentica Edite Malkoč iz Bosanske Krupe i Selme Agić iz Bugojna, javlja Anadolu Agency (AA).

Na njih je ispred Zemaljskog muzeja automobilom na pješačkom prijelazu naletio S.S. i ubio ih. Selma Agić iz Bugojna bila je vrlo omiljena među svojim prijateljima.

Haris Barjakterević također student nije uspio sakriti suze dok je govorio za Anadolu Agency.

 "Moja kolegica, moja drugarica sa kojom sam odrastao je poginula sinoć u saobraćajnoj nesreći. Šta da Vam kažem? Tuga je zahvatila cijelo Bugojno. Jednostavno ja još uvijek ne mogu da prihvatim da je više neće biti. Zajedno smo gradili naše djetinjstvo. Vlasti bi morale više računa povesti o sigurnosti građana jer nažalost u kasnim večernjim satima naše ceste postaju automobilska trkališta" kaže Haris Bajraktarević.

Almir Karadža je također poznavao Selmu Agić.

”Ovdje smo se okupili da mirno protestiramo zbog smrti naše sugrađanke koju je zgazio "tatin sin". Smatram da policija mora više računa voditi o sigurnosti građana u saobraćaju, a one koji voze iznad propisane brzine treba daleko strožije kažnjavati", navodi Karadža.

Više stotina građana okupilo se na dva mjesta u Bugojnu, na glavnom trgu i ispred Gimanzije.

Mirnom šetnjom kroz grad predvođeni načelnikom Hasanom Ajkunićem željeli su iskazati svoje nezadovoljstvo zbog pogibije mladih studentica koje je ubio nesavjesni vozač i to na pješačkom prijelazu. 

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.