8.11.2016. 16:03
0
Odblokirana deponija smeća u Sarajevu
Nakon višestatnih pregovora gradska deponija smeća je odblokirana.Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković danas je s predstavnicima lokalne vlasti obišao deponiju Smiljevići te dogovorio da će biti odblokirana i da će kamioni Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad" nastaviti s normalnim radom.

 Izanalizirali smo situaciju i predstavili je građanima koji su razlogom izražavali svoje nezadovoljstvo iako ne opravdavam način na koji su to činili. Imamo problem s deponijom u Smilljevićima već duže vrijeme,a danas smo kazali šta to sve Vlada KS od aprila radi, a riječ je o plohama koje se grade o juna - kazao je Konaković.

Konaković je najavio da će se već sutra krenuti s radovima izgradnje nove plohe na deponiji preko koje će se nasipati zemlja. Dodao je kako je pri kraju izgradnja plohe gdje će se odlagati inertni otpad.

- Do kraja godine ćemo imati završen elaborat izgradnje prečistaća u koji ćemo naredne godine uložiti finansijska sredstva - naveo je premijer KS.

Premijer KS je danas zajedno s načelnikom Općine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem, direktorom KJKP "Rad" Selimom Babićem, ministrom komunalne privrede i infrastrukture KS-a Senadom Hasanspahićem i ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS-a Čedomirom Lukićem i Fuadom Babićem iz Zavoda za izgradnju KS-a obišao deponiju Smiljevići.



(Avaz/Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.