26.11.2016. 11:29
0
Narednih dana snijeg stiže u BiH
U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a početkom sedmice u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne očekuje se slaba kiša i snijeg, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Danas se intenzivnije padavine očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar, slab, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugoistočni. Dnevne temperature od 8 do 15 stepeni Celzijusa.

I sutra će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini jutro pretežno oblačno dok će u ostatku dana nastupiti postepeno razvedravanje.

U jutarnjim satima kiša je moguća u Hercegovini i u Posavini. Tokom dana ponegdje u Bosni sa slabom rosuljom. U večernjim satima jače naoblačenje sa sjevera što će u Bosni usloviti kišu.

Prema podacima FHMZBiH, jutarnje temperature će se kretati od 4 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 8 do 16 stepeni.

Početkom sedmice u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana.

"U jutarnjim satima i dio prijepodneva, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa slabom kišom i snijegom. U Hercegovini pretežno vedro. Temperature zraka u Bosni od -1 do 5, a u Hercegovini od 7 do 13 stepeni Celzijusa", naveli su iz FHMZBiH.

U utorak i srijedu suho i stabilno vrijeme, jutra sa mrazom i maglom. Jutarrnje temperature će se kretati od -8 do -1, na jugu od -2 do 3, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 6 do 12 stepeni Celzijusa.

(Anadolu Agency)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.