28.11.2016. 8:38
0
Salmir Kaplan, Demir Mahmutćehajić i Ahmet Ljubović uložili žalbu jer su zbog navodne tuče skinuti sa izborne liste
Salmir Kaplan, Demir Mahmutćehajić i Ahmet Ljubović uložili su žalbu na odluku Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine kojom su skinuti s kandidatskih lista.

"Središnje izborno povjerenstvo u obrazloženju nije navela nikakve dokaze na osnovu kojih je donijelo svoje odluku, a nije ni uzelo u obzir okolnosti slučaja. Naime, kažnjeni kandidati su spriječili teža kršenja Izbornog zakona BiH, poput glasanja bez važećih dokumenata BiH, glasanja 'mrtvih', glasanja za više osoba, ali i opstrukcije i zloupotrebe položaja pri smjeni članova biračkih odbora", priopćeno je iz Inicijative za Stolac.

Dalje se navodi kako je takovom odlukom Središnje izborno povjerenstvo potpuno obesmislilo ponovne izbore u Stocu, s obzirom da su u ponudi ostala samo dva kandidata iz reda hrvatskog naroda.

U Inicijativi za Stolac smatraju kako Središnje izborno povjerenstvo BiH svojim potezima nastoji ostaviti na vlasti trenutnog načelnika Stoca Stjepana Boškovića iz HDZ-a BiH.

"Vjerujemo da će Apelacioni odjel Suda BiH, kojem smo u roku dostavili žalbe, ispraviti ovu grešku i veliku nepravdu koja se želi nanijeti građankama i građanima Stoca. Uz žalbu mi ćemo Apelacionom sudu dostaviti i oko 500 stranica dokumentacije sa svim kaznenim prijavama, žalbama i javnim apelima na koje su se oglušili i CIK, i OESS, i OHR. Sve ih ponovo pozivamo da osiguraju poštene izbore u Stocu", stoji u priopćenju inicijative za Stolac.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.