5.12.2016. 11:27
0
Studentice prekinule sjednicu Skupštine KS, obezbjeđenje ih ubrzo izbacilo iz zgrade
Grupa koja se novinarima predstavila kao neformalna grupa studentica Filozofskog fakulteta Odsjeka psihologije prekinula je nakratko zasjedanje Skupštine Kantona Sarajevo.

S galerije su bacale papire u salu u kojoj sjede zastupnici Skupštine, a putem megafona su pokušale kazati zbog čega su došle, ali su ubrzo odstranjene.

Novinarima su kazali da su 18. oktobra tražili obraćanje na Skupštini, ali da im to nije dozvoljeno.

- Ovaj čin je naš jedini način da izrazimo nezadovoljstvo zbog nesmotreno vođenih egzistencijalnih pitanja. Jedino žrtveno janje za situaciju u Kantonu je Vahid Ćosić koji jeste, ali nije jedini kriv - istakla je jedna članica grupe.

Podsjetile su da su na prvom protestu zbog smrti dviju studentica rekli da će pratiti proces i da neće odustati dok pravda ne bude zadovoljena, te da su tog stava i sada.

Sjednica Skupštine je nastavljena, a nakon zastupničkih pitanja bit će razmatran Nacrt zakona o visokom obrazovanju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.