10.12.2016. 12:16
0
Tužilaštvo KS nezadovoljno puštanjem Delimustafića i drugih: Pušteni nekoliko sati ranije prije ročišta
Tužilaštvo Kantona Sarajevo nezadovoljno je zbog puštanja iz pritvora četvoro uhapšenih u akciji ''Pravda'' Alije Delimustafića, Jusufa Škrijelja, Lejle Cerić i Suade Hadžić.

Glasnogovornica tog tužilaštva Azra Bavčić Feni je kazala da su pušteni nekoliko sati nakon što je održano ročište o produženju pritvora.

Naglasila je da nije moguće da je Sud tri sata nakon ročišta odlučio da ih pusti na slobodu, a da su pred sobom imali prijedlog na 20 stranica i 690 dokaza.

Ti dokazi, tvrdi Delimustafićev branilac Senad Pizović, nisu bili dovoljni da pritvor bude produžen.

- To sam ja govorio od početka, i sada to piše i u rješenju koje je Delimustafić dobio, a stranke će u ponedjeljak. U rješenju stoji da ne postoji osnovana sumnja, niti dovoljno dokaza da je organizirao bilo kakvu grupu u okviru koje su vršena krivična djela koja mu se stavljaju na teret - istakao je Pizović.

Naglasio je da mu je dato pravo da se brani sa slobode.

- Zadovoljni smo tom odlukom jer nije utemeljena namjera Tužilaštva da ga drže u pritvoru sve vrijeme dok traje proces - naveo je Pizović.

Stranke će imati pravo na žalbu tri dana od primanja rješenja.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.