21.12.2016. 15:36
1
Skenderija: Za vikend 24. Memorijalni turnir Asim Ferhatović-Hase
Narednog vikenda, 24. i 25. decembra, u KSC Skenderija bit će održan 24. Međunarodni memorijalni malonogometni turnir "Asim Ferhatović Hase" kojeg organizuju FK Vratnik i FK Sarajevo, uz podršku Općine Stari Grad. Tim povodom danas je u prostorijama Općine održana press konferencija na kojoj je najavljen turnir i izvučeni parovi, prenosi Patria.

Ovaj tradicionalni turnir igra se u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih fudbalera svih vremena – Asima Ferhatovića Haseta, te su i današnjoj press konferenciji prisustvovale brojne fudbalske legende ovog grada.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira je Jusuf Pušina koji se danas zahvalio svima koji žele da ime Asima Ferhatovića Haseta živi i traje na ovim prostorima, te da podsjeća na velikog čovjeka, humanistu i sportistu.

- On je svojim djelima prevazišao prostor naše općine, grada i države, i tako animirao hiljade mladih da pođu njegovim stopama. Sentenca „Jedan je Hase“ danas živi više nego ikad, podsjeća nas na ono što mladi trebaju da rade, a mi stariji da pratimo i pamtimo - kazao je Pušina.

- Ističem da, pored nagrada za najbolje ekipe, na ovom turniru postoji i nagrada igraču koja nosi ime „Asim Ferhatović Hase“. Taj igrač, pored podsjećanja na Asimovu igru, mora podsjećati i na njegovo ponašanje, djelovanje i poruku. Ovaj turnir upravo zbog te poruke zavrjeđuje navjeću pažnju sportske javnosti, ali i šire javnosti u Bosni i Hercegovini - dodao je on.

I načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić istakao je da je Asima Ferhatovića pored talenta krasila i velika humanost, te dodao da sa zadovoljstvom podržava ovaj turnir već devet godina.

- Moram istaći da je Hase prije svega bio veliki čovjek, humanitarac koji je puno pomagao ljudima, pogotovo u Sarajevu i u Starom Gradu. Zahvaljujem se svima koji su podržali i održali ovaj turnir, da se Hase ne zaboravi i da u organizacionom smislu turnir bude iz godine u godinu sve bolji - kazao je Hadžibajrić.

Općina Stari Grad je jedan od glavnih pokrovitelja ovog turnira.

Na dvodnevnom turniru učestvovat će osam ekipa iz BiH i Austrije. U grupi A će igrati ekipe Travnika, Olimpika, Slavije i Željezničara, dok su u grupi B Selekcija Austrije, Sarajevo, Vratnik i Mladost. Turnir će u subotu otvoriti ekipe Slavije i Željezničara, dok će se finale igrati u nedjelju.

Prisutnima na današnjoj press konferenciji obratili su se i predstavnici FK ”Sarajevo” i ”Željezničar”.

- Ovo što rade organizatori ovog turnira me podsjeća na bosansku sevdalinku, a predstavljati jednu fudbalsku i ljudsku gromadu nije mala stvar. Ponosni smo što smo dio ovoga turnira, te ćemo se posebno potruditi da se i na terenu predstavimo u što boljem svjetlu - kazao je Sejfudin Tica iz FK Željezničar.

(NAP)

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.