3.1.2017. 14:14
0
Novi snijeg na olimpijskim planinama donosi bolje uvjete za skijanje
Na bosanskohercegovačkim olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu i Jahorini trenutno pada snijeg koji će, kako je najavljeno, padati i narednih dana tako da će posjetioci moći uživati u skijanju.


- Na Ski centru Bjelašnica-Igmanu u posljednjih 18 sati konstatno pada snijeg tako da visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 25 cm, a u višim regijama za par centimetar više - kazao je Feni koordinator marketing službe ZOI 84 Suad Jusić.

Dodao je kako je "na Bjelašnici trenutno u funkciji liftovi BX i K1 kako za dnevno skijanje, tako i noćno koje je organizirano srijedom, četvrtkom, petkom i subotom".

Jusić je kazao kako se nada "da će uposlenici ski-centra uspjeti uraditi preostale kapacitete ski staza i tako pustiti u rad i ostale kapacitete transporta već od sutra, ukoliko to bude bilo moguće zbog najavljenih novih snježnih padavina".

- S obzirom na to da su najavljene još dodatne padavine, nadamo se da će do subote svi kapaciteti, kako na Bjelašnici, tako i na Velikom i Malom polju na Igmanu, biti u potpunosti pušteni u rad - kazao je Jusić.

Dodao je kako trenutno na Bjelašnici ima i nekoliko stotina polaznika škole skijanja, koji uče svoje prve skijaške korake.

Govoreći o novodišnjoj noći, Jusić je kazao kako su na Bjelašnici svi kapaciteti bili u potpunosti popunjeni.

Najveći broj gostiju je bio iz BiH, veliki broj turista je bilo i iz zemalja regiona - Srbije, Hrvatske, Slovenije, a bilo je gostiju i iz Austrije i Njemačke, kazao je Jusić.

Naglasio je kako je na Bjelašnici jučer uživalo nekoliko hiljada skijaša i ljubitelja planina.

Na Jahorini od jutros također pada snijeg i iz Olimpijskog centra Jahorina očekuju da će i u narednim danima biti veća količina padavina što će sigurno stvoriti bolje uvjete za skijanje na svim stazama.

- U ovom trenutku najbolji uslovi za skijanje su na stazi Olimpijski veleslalom ili poznatija kao Skočine ili Prača. Na toj stazi imamo između 30 i 40 cm snijega, i zaista možemo reći da su svi skijaši izuzetno zadovoljni skijanjem na stazi Skočine. Pored šestosjeda Skočine i ski lift i baby lift Poljice su također u funkciji - kazala je Feni stručna saradnica za odnose s javnošću Olimpijskog centra Jahorina Ivana Lizdek.

Dnevna karta za šestosjed Skočine je 25 KM za odrasle i 20 KM za djecu, dok je dnevna karta za ski lift Poljice 20 KM za odrasle i 15 KM za djecu.

Lizdek je kazala kako je još uvijek dobra posjećenost, ali za sada ima već više raspoloživih kapaciteta kao u hotelima tako i vikend kućama i apartmanima.

- Očekujemo da će nove snježne padavine donijeti veći broj rezervacija - kazala je Lizdek.

Naglasila je kako je "u novogodišnjoj noći na Jahorini sve proteklo u znaku dobre zabave i raspoloženja gostiju".

- Kao i svake godine hotelijeri tradicionalno spremaju odličan doček i ponudu, a tu je bio i vatromet koji je novogodišnju noć učinio potpunom - kazala je Lizdek.

Za vrijeme novogodišnjih praznika, najveći broj gostiju na Jahorini je bilo iz BiH, zatim iz zemalja u regionu - Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije. Od ove godine je povećan broj gostiju iz Poljske, Češke, Mađarske, Turske, a bh. dijaspora je također svake godine prisutna tokom novogodišnjih praznika, naglasila je Lizdek.

Do 15. januara cijena smještaja u hotelu Bistrica iznosi 69 KM za uslugu noćenje sa doručkom po osobi u dvokretnoj sobi, ili 79 KM za uslugu polupansion u dvokretnoj sobi. U nastavku sezone, od 15. januara cijene će se kretati u rasponu od 56 KM do 69 KM, kada će svi posjetioci moći da borave po izuzetno povoljnim cijenama u hotelu Bistrica.

- Proslava Božića svake godine na Jahorini je izuzetno insteresantna za posjetioce, jer jahorinski hoteli organiziraju dobar provod i zabavu za goste - kazala je Lizdek.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.