3.1.2017. 19:17
2
''Lutrija BiH'' zatvorila poslovnice u Zenici, nema više ni sretnog prodajnog mjesta u ulici Aske Borića
Nakon usvojene odluke o visini komunalnih taksi na teritoriju grada Zenice, koja je donesena na sjednici Gradskog vijeća 29. decembra, ''Lutrija BiH'', kako je i najavila, zatvorila je svoje poslovnice u Zenici.

Kako su ranije pojasnili, nastavkom poslovanja pod ovim okolnostima više bi proizvodili gubitak, što se ne bi moglo opravdati Vladi FBiH, koja je njihov vlasnik. Tako su, nakon 65 godina poslovanja u Zenici, odlučili staviti ključ u bravu, a na svojim poslovnicama postavili su "saopćenje za igrače", u kojem objašnjavaju ovu odluku.

- Izvinjavamo se svim igračima zbog ove odluke te ih obavještavamo da igre na sreću ''Lutrije BiH'' i dalje mogu igrati na web-stranici - stoji, između ostalog, u obavještenju.

Identičan potez najavili su i ostali priređivači igara na sreću, ali se njihov potez još čeka. Brojni građani koje smo jučer zatekli ispred poslovnica ''Lutrija BiH'' s čuđenjem su čitali poruku o prestanku poslovanja.

Podsjetimo, dodatnim oporezivanjem priređivači igara na sreću će plaćati i do 50.000 KM po uplatnom mjestu. Ovim potezom, bit će zatvorano i jedno od najpopularnijih prodajnih mjesta "Lutrije" u ulici Aske Borića. Upravo je u ovoj ulici kupljeno najviše dobitnih tiketa, posebno u igri "Bingo"

(Avaz/Merima Druškić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.