4.1.2017. 15:07
0
MOBiH odobrilo učešće vojnog orkestra OSBiH u obilježavanju 9. januara
Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine odobrit će učešće vojnog orkestra Oružanih snaga BiH - bend Banja Luka, na ceremonijalnim aktivnostima 8. i 9. januara, između ostalog, odavanju počasti i polaganju vijenaca palim borcima VRS-a, NOR-a i civilnim žrtvama rata, saopćeno je iz Ministarstva odbrane.

Nakon što je Ustavni sud BiH osporio kao neustavan 9. januar, kao dan RS-a, Narodna skupština RS-a je, bez prisustva bošnjačkih poslanika, 25. oktobra prošle godine na posebnoj sjednici u Banjoj Luci usvojila Zakon o Danu RS-a, po hitnom postupku.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su najavili sigurnosne mjere u povodu 9. januara.

Svečana akademija planirana je u 17 sati u dvorani ''Borik'', na glavnom trgu koncert domaćih muzičara, a u večernjim satima i nastup beogradske grupe "Legende".

(FENA)

OSBiHMOBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.