17.1.2017. 18:47
0
Kanton Sarajevo: Od narednog polugodišta primjena elektronskog dnevnika u deset osnovnih škola
Implementacija pilot projekta “Elektronski dnevnik“ u deset osnovnih škola Kantona Sarajevo bila je povod sastanka predstavnika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS sa direktorima tih škola i uposlenicima koji su imenovani za školske sistem-administratore odgovorne u projektu.

Kako je dogovoreno, naredne sedmice počet će edukacija školskih administratora, u saradnji sa implementatorom projekta QSS d.o.o. – Društvo za softversku tehnologiju Sarajevo.

Primjena elektronskih dnevnika u školama će početi od narednog polugodišta.

“Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo pokrenulo je niz aktivnosti u cilju unapređenja odgojno-obrazovnog rada u školama. Jedna od njih je i provođenje pilot programa za vođenje odjeljenske knjige u elektronskom obliku čiji je cilj osiguranje bolje transparentnosti i komunikacije na relaciji učenik-nastavnik-roditelji”, kazao je resorni ministar Elvir Kazazović.

Istakao je da će uz funkcionalnosti postojeće odjeljenske knjige, softverska aplikacija “Elektronski dnevnik” imati i dodatne funkcionalnosti koje omogućava upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.