27.1.2017. 12:06
1
"Za dopredsjednika Komore izabran je dr. Ranko Čović, koji nije delegiran. Da je izabran saznao je iz medija"
Dana, 26.01.2016. godine održana je „Skupština Ljekarske komore Kantona Sarajevo“ na kojoj su izvršene izmjene Statuta Komore, smjenjeno dosadašnje rukovodstvo i izabrano novo.
Povodom ovog Ljekarska komora se danas oglasila sljedećim obavještenjem:

Delegati  Skupštine delegirani  ispred JU „Opća bolnica „Prim. Dr Abdulah Nakaš“, nas šestoro, dole potpisanih , nismo prisustvovali ovom sastanku iz slijedećih razloga:

1.Smatramo da je “Skupština „   sazvana suprotno odredbama  važečeg Statuta.

2.Poziv i materijale  za ovu Skupštinu  smo dobili na sam dan održavanja  Skupštine  iako je Statutom i Polovnikom o radu Skupštine predviđeno da se oni dostave najkasnije sedam dana prije održavanja iste..

3.Za  „Skupštinu „ su  predložene   naprasne izmjene Statuta bez mogućnosti da se o predloženim izmjenama obavi   prethodna demokratska  rasprava među članovima Komore ,te da se nađu konstruktivni prijedlozi za unapređenje rada Komore.

4..Za „Skupštinu „ je predložena smjena dosadašnjeg rukovodstva Komore i izbor novog rukovodstva.Obavještavamo javnost  da među članovima Komore  nije proveden kandidacioni postupak  kako to predviđa Statut i Poslovnik o radu Skupštine.

Imajući u vidu izneseno   odlučili smo jednoglasno da ne dajemo legitimitet svojim prisustvom takvoj „Skupštini“

Da je naš tav ispravan potvrdjuju slijedeće činjenice:

Donesene su izmjene Statuta mimo predviđene procedure.

Za dopredsjednika Komore izabran je dr. Ranko Čović u ime  JU Opće bolnice, koji nije delegiran  niti je delegat Skupštine Komore  te  uopšte nije prisustvovao Skupštini .  Po njegovoj usmenoj izjavi  informaciju da je izabran za dopredsjednika Komore saznao je iz medija. Pozivamo dr. Čovića da se pismeno očituje  o ovome.

Također  je na istoj Skupštini izabran i d.r Salko Mašić,  za dopredsjednika Nadzornog odbora, funkcije koja po Statutu nije predviđena,a o svom izboru je saznao također iz medija jer  sjednici nije prisustvovao  te    očekujemo i od njega pismeno izjašenjenje o ovom pitanju.

Mi delegati Opće bolnice , u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine, za ponedeljak , 30.01.2016 godine u 13,30 sati sazivamo Zbor ljekara Opće bolnice „Prim dr Abdulah Nakaš“ koji je naša izborna baza i koji će zauzeti definitivan stav o ovim dešavanjima i odlučti o našem daljem postupanju.

Očekujemo od kolega i u drugim zdravstvenim ustanovama da postupe na isti način.

DELEGATI

1.Prim. dr Zanfir Klimenta 
2.Prim. dr Esad Bećiragić
3.Prim.dr.Emir Baraković
4.Prim. dr Dragan Stevanović
5.Prim. dr Marina Juroš
6.dr Lejla Balić-Prašević
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.