1.2.2017. 21:55
0
Župnik Klečina s predstavnicima OESS-a razgovarao o izgradnji crkve u Drvaru
Šef Regionalnog ureda OESS-a u Drvaru Martino Bianchi primo je u srijedu drvarskog župnika don Davora Klečinu i tom se prigodom razgovaralo o problematici izgradnje katoličke crkve u Drvaru, ali i o međureligijskim odnosima u ovom dijelu BiH.

Župnik Klečina istaknuo je kako izgradnja katoličke crkve u Drvaru duboko ispolitizirano, te da su dosadašnje općinske vlasti svjestno opstruirale to pitanje. Dodao je kako se izgradnja crkve treba tretirati zasebno a ne je povezivati s rješavanjem drugih pitanja. U vezi s tim, naglasio je kako bi jasan pozitivan stav Srpske pravoslavne crkve, odnosno Eparhije bihaćko-petrovačke, uvelike doprinio rješavanju tog problema, priopćeno je iz Župe Drvar.

Župnik Klečina u razgovoru je napomenuo kako se krajem prošle godine susreo s novoizabranim načelnikom Drvara Goranom Broćetom koji, kako je Klečina naveo, također smatra da je pitanje izgradnje katoličke crkve u Drvaru nepotrebno ispolitizirano.

- Načelnik Broćeta kazao je te da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se to pitanje riješi u korist Katoličke crkve i građana Drvara katoličke vjeroispovijesti – istaknuo je župnik Klečina.

 Dodao je kako su međureligijski odnosi u tom dijelu BiH korektni, ali da bi mogli biti i bolji, Iskoristio je prigodu te zamolio Misiju OESS-a u BiH da potakne Međureligijsko vijeće u BiH kako bi se poradilo oko osnivanja zajedničkog odbora tog vijeća za općine Bosanski Petrovac, Drvar i Bosansko Grahovo, posebno kada su u pitanju aktivnosti mladih.

 Bianchi je istaknuo kako će Misija OESS-a u BiH pomoći da se pozitivno riješi problem oko izgradnje katoličke crkve u Drvaru, a s tim ciljem za 16. veljače najavljen je i dolazak u Drvar zamjenika šefa Misije OSCE-a u BiH Alexandra Chuplygina, navodi se u priopćenju.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.