13.2.2017. 15:11
0
Zapaljeno 38 ribolovnih mreža zaplijenjenih na Jablaničkom jezeru
U organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca "Glavatica", u Jablanici su danas zapaljeno trideset i osam ribarskih mreža, zaplijenjenih na Jablaničkom jezeru.

Sekretar USR "Glavatica" Admir Šehić kazao je u izjavi za medije kako su samo u januaru i februaru zaplijenili 11 mreža natprosječno velike dužine.

- Danas palimo 38 ribolovnih mreža, ukupne dužine od oko 2300 metara, zaplijenjenih u prethodnim akcijama. To je veliki rezultat, ostvaren aktivnim radom naše ribočuvarske službe - kazao je Šehić.

Dodao je kako njihova ribočuvarska služba broji tri člana, od kojih plaćanje dva člana zavisi o finansijskim mogućnostima Udruženja.

- Problemi s kojima se susreće naša ribočuvarska služba su finansiranje, kao i problemi sa krivolovcima. Moram pohvaliti našu policijsku stanicu u Jablanici, odnosno njihov krim tim, koji u svaka doba izlazi na teren i pomaže ribočuvarima u slučaju da dođe do verbalnog ili fizičkog nasrtaja na ribočuvare - dodao je Šehić.

Istaknuo je kako Udruženje nastavlja dalje sa svojim aktivnostima, te kako u bliskoj budućnosti planiraju nastaviti aktivnosti kontinuiranog poribljavanja.

(Fena) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.