16.2.2017. 14:35
1
BH Telecom donirao 100.000 KM Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš"
Ovogodišnje donacije BH Telecoma, u ukupnom iznosu od milion KM, usmjerene su zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama na području Bosne i Hercegovine za finansiranje programa i aktivnosti nabavke medicinskih uređaja i opreme, odnosno nabavke namirnica i kuhinjske opreme za javne kuhinje.
Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš je jedna od 32 institucije koja je ispunila uvjete iz Javnog poziva za dodjelu donacija koji je krajem prošle godine raspisala kompanija BH Telecom. Na osnovu ovoga, danas je Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš uručena donacija u visini od 100.000 KM, a novac će biti utrošen za kupovinu medicinske opreme.
 
"Razmišljajući na šta ćemo utrošiti novac koji smo dobili, odlučili smo da ga potrošimo za kupovinu respiratora, tj. aparata koji produžavaju život. Tačnije, na osnovu doniranog novca kupili smo dva respiratora, a od toga jedan je najsavremeniji koji se trenutno nalazi na tržištu i koji održava u životu najteže pacijente. BH Telecom je učinio pravu stvar jer je pomogao ne samo ovoj već još 12 drugih zdravstvenih ustanova", rekao je dr. Zlatko Kravić direktor bolnice.
 
Fuad Čibukčić, predsjednik Nadzornog odbora BH Telecoma, istakao je da zdravstvo treba pomoć i da je ovo prvi put da Nadzorni odbor na ovaj način dodjeljuje novac onima koji su aplicirali na javni konkurs.
 
Za zdravstvene ustanove u BiH izdvojili smo ukupno 800.000 maraka. Dokazali smo da, osim što smo lideri na tržištu telekomunikacija u BiH, lideri smo i kada je u pitanju društvena odgovornost ove kompanije. Mi ćemo upotpuniti uspjeh ljekara i osoblja ove bolnice nabavkom važnih aparata koji će dati što bolju kvalitetu usluge koju pružaju“, rekao je Čibukčić te dodao da se nada da će BH Telecom i u narednim godinama pokazati da je lider na ovom području. Na kraju, Čibukčić je pozvao i druge kompanije da pokažu društvenu odgovornost i da doniraju novac za kliničke centre u BiH.
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.