27.2.2017. 20:33
0
Ipak nema jedinstva u RS-u: Evo u čemu su se razišli SNSD i Savez za promjene
SNSD je večeras na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS predložio 12 zaključaka vezanih za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije. Dva su bila sporna za poslanike Saveza za promjene, zbog čega su bili suzdržani prilikom glasanja, piše Patria.

Riječ je o zaključku broj 3. kojim je definirano da svi predstavnici iz RS koji djeluju u institucijama BiH za sve odluke trebaju dobiti saglasnost organa i institucija RS.

Sporan je i zaključak 4. , a to je da iskoriste sva pravna i politička sredstva u cilju onemogućavanja donošenja bilo kakvih odluka na nivou institucija BiH, sve dok se ne riješe vitalna pitanja Republike Srpske, kao što su akta u vezi sa Sudom i Tužilaštvom BiH, rješavanje pitanja imovine i druga pitanja.

Zbog ova dva zaključka poslanici Saveza za promjene bili su suzdržani. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.