28.2.2017. 16:30
0
Rok ističe u maju, RS još nije dostavila odgovore na Upitnik EK
Vijeće ministara BiH primilo je k znanju Izvještaj Direkcije za evropske integracije o preduzetim i preostalim aktivnostima u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije (EK), koji će biti dostavljen Predsjedništvu BiH. U Izvještaju se navodi da je do 31. januara prošle godine u informacioni sistem unesen najveći dio doprinosa institucija nadležnih za odgovaranje na upitnik Evropske komisije, osim odgovora iz Republike Srpske koji nisu dostavljeni, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Direkcija trenutno analizira kvalitet dostavljenih odgovora i u konsultacijama s institucijama radi na poboljšanju kvaliteta i ujednjačavanju dostavljenih doprinosa - navodi se u Izvještaju Direkcije i dodaje da će radne grupe, nakon formiranja u skladu s Odlukom o sistemu koordinacije evropskih integracija u BiH, preuzeti zadatak tehničke finalizacije svih materijala u vezi s Upitnikom EK.

Organizacije civilnog društa dostavile su 141 odgovor, a javnost je ponudila 395 odgovora na 35 pitanja iz Upitnika EK koji će biti prevedeni i zajedno s odgovorima institucija biti dostavljeni Evropskoj komisiji.

Kraj maja ove godine krajnji je rok za dostavu odgovora Evropskoj komisiji na 3.242 pitanja iz Upitnika koji je  Bosni i Hercegovini uručen 9. decembra 2016. godine.      

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.