6.3.2017. 12:50
0
Anketa: Veliki pad vladajuće stranke u Sloveniji
Samo 9,3 posto anketiranih Slovenaca podržava vladu Mire Cerara, dok 50,5 posto smatra da ona radi loše.

Veliki pad popularnosti bilježi i Cerarova Stranka modernog centra. 

Prema anketi lista "Delo", u slučaju da se parlamentarni izbori održe sada, a ne sredinom sljedeće godine, za premijerovu stranku glasalo bi tek 6,7 odsto ispitanika. 

Podrška birača neznatno je pala i Slovenskoj demokratskoj stranci bivšeg premijera Janeza Janše - sa 13,2 na 12,9 odsto, ali je ta stranka i dalje najpopularnija. 

Ispred Cerarove stranke su i Socijalne demokrate sa podrškom od 11,1 odsto, te Udružena ljevica. 

Pad popularnosti premijerove stranke "Delo" dovodi u vezu sa podjelama koje su nastale između njega i potpredsjednika stranke Milana Brgleza u polemici o migracijama. 

Brglez, koji je i predsjednik skupštine, u parlamentu je glasao protiv novog zakona o strancima, koji omogućava blokadu granice u slučaju novog migracionog talasa, zbog čega je Cerar predložio njegovu ostavku. 

Prema anketi, najpopularniji političar je predsjednik Borut Pahor, druga je evropski komesar za saobraćaj Violeta Bulc, a na trećem mjestu je ministar poljoprivrede Dejan Židan.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.