7.3.2017. 13:36
0
Istraga po nalogu Tužilaštva BiH: Iz kasarne OSBiH u Bileći nestalo oružje
Iz skladišta kasarne Bilećki borci u Bileći, nepoznate osobe koje su neovlašteno ušle u jedan od objekata odnijele su 6 pištolja MAKAROV 9 mm, pištolja APi M84 7,65 mm, 8 komada okvira malih za APi M84 7,65 mm, 8 komada okvira velikih za APi M84 7,65 mm i 3 komada okvira za pištolj MAKAROV 9, piše Patria.

Odmah po saznanju na lice mjesta upućeni su pripadnici Vojne policije OS BiH, zbog osiguranja uslova za provedbu istrage.

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH istragu provode pripadnici Vojne policije OS BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA (terenski ured u Mostaru) i Policijske stanice Bileća MUP Republike Srpske.

-U skladu sa Zakonom o odbrani BiH, Zakonu o službi u OS BiH kao i važećim podzakonskim aktima, OS BiH su odmah putem linije vođenja i komandovanja pokrenule istražne radnje koji tretiraju disciplinsku odgovornost profesionalnih vojnih lica u vršenju profesionalne vojne službe u OS BiH.

U interesu dalje istrage u ovom trenutku nismo u mogućnosti saopćiti vam više informacija, a po okončanju navedenog bit ćete pravovremeno upoznati,saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.