8.3.2017. 12:18
5
Odbile ruže za 8. mart, uposlenice kladionica BET Live i Petica PLUS novac poklonile djeci!
Uposlenice kladionica BET Live i Petica PLUS odbile su prihvatiti ruže za 8. mart, koje im uprave ovih firmi tradicionalno poklanjaju za Dan žena. One su zatražile da novac kojim bi bile plaćene ruže uprave uplate za pomoć oboljeloj djeci.

Željele smo pokazati da ljudi ipak ne okreću glavu od nevolja, već pomažu onima kojima je potrebna pomoć. Vremena su teška, ali to nas ne sprječava da budemo humani – poručile su uposlenice kladionica. 

Oko 5.000 KM, koliko su iz kladionica BET Live i Petica PLUS planirali utrošiti na poklone za Dan žena u utorak je uplaćeno na račune troje djece i dvije djevojke.

Novac su dobili Milan Simetić iz Bijeljine (13) koji čeka na transplataciju jetre i bubrega, zatim Josip Patrik i Mia Čavar iz Širokog Brijega, koji čekaju na operaciju oka. Novac je uplaćen i na račun Merjeme Dautović iz Kruševice kod Lukavca, trinaestogodišnje djevojčice oboljela od tumora na glavi. Ova djevojčica trenutno se nalazi na UKC Tuzla, ali zbog težine oboljenja ljekari preporučuju da liječenje nastavi u Turskoj.

Novac su dobile i Muamera Đip i Nirmela Kurtović, tridesettrogodišnje djevojke iz Višegrada i Busovače, koje također boluju od teških oboljenja.

- Od srca vam želimo sretan 8. mart – poručile su im uz novačane poklone. 

Uposlenice ovih kladionica već neko vrijeme organiziraju humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženim i oboljelim.


(Patria/Admir Oručević)


5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.