9.3.2017. 15:59
0
Ivanić nakon što je odbijen zahtjev za reviziju presude: Ovo smatram nekom vrstom ličnog uspjeha u mojoj karijeri
Međunarodni sud pravde u Haagu je odbio zahtjev Bosne i Hercegovine za reviziju presude protiv Srbije za agresiju i genocid.

Piše: Haris Ahbabović

U pismu koje je registrar Međunarodnog suda pravde Philippe Couvreur uputio članovima Predsjedništva BiH, vezano za njegov zahtjev u kojem je tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem, naveo je da je Sud propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima.

"Ovo je za mene potpuno očekivana odluka, ja sam o ovome sedmicama govorio, ali jedan dio ljudi u BiH to nije želio da čuje. Samo institucije BiH mogu zajedno da donose odluku. Ovo je bila složena politička bitka. Da na vrijeme nisam počeo raditi, zatekle bi nas slične odgovornosti i ne bi nas zatekao ovaj rezultat", rekao je Mladen Ivanić danas na press konferenciji za medije.

"Ovo smatram nekom vrstom ličnog uspjeha u mojoj političkoj karijeri. Osjećao sam se kao neko ko je trebao da bude kriv i odgovoran, i mnogi politički faktori nisu stali čvrsto iza mene. Sa argumentima se može doći do pobjede", rekao je Ivanić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.