10.3.2017. 17:45
0
Slučaj "Referendum": Nakon Ivanića, Šarovića i Dodika saslušana i Željka Cvijanović
Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović saslušana je danas kao osumnjičena u slučaju „Referendum“ u kojem istragu vodi Tužilaštvo BiH.

Ona je po izlasku iz ove pravosudne institucije rekla da je referendum demokratsko pravo i da ostaje pri tome, piše Patria.

Cvijanović je trebala biti saslušana početkom februara, ali tada se nalazila na bolničkom liječenju.

Tužilaštvo BiH pokrenulo je istragu 26. septembra prošle godine zbog referenduma u Republici Srpskoj koji je održan 25. septembra.

Iz Tužilaštva je tada potvrđeno da je predmet "u vezi sa kršenjem odluke Ustavnog suda o zabrani referenduma" označen kao prioritetan.

U okviru istrage saslušani su kao osumnjičeni i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, predsjednik RS Milorad Dodik, članovi Komisije za provođenje referenduma, šefovi poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini RS. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.