30.3.2017. 12:10
0
Alija Delimustafić nezakonito pušten na slobodu
Odluka Kantonalnog suda u Sarajevu da pusti na slobodu Aliju Delimustafića uhapšenog i osumnjičenog u akciji "Pravda" zbog navodnih nezakonitih radnji s nekretninama, je nezakonita, tvrde u Tužilaštvu kantona Sarajevo.

Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu donio odluku da se Delimustafić pusti na slobodu, iz kantonalnog Tužilaštva su najavili da će uložiti žalbu i ponovo dokazati da je Sud donio nezakonitu odluku. 

"Rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu o ukidanju pritvora Tužilaštvo Kantona Sarajevo je zaprimilo nakon radnog vremena, a što nije prvi put. Da je Alija Delimustafić pušten na slobodu saznali smo iz medija", rekla je portparol Tužilaštva Azra Bavčić. 

Delimustafićev advokat Senad Pizović juče je rekao da su osim Delimustafića, na slobodu puštene i Suada Hadžić i Lejla Cerić. 

Kantonalni sud postupio je po rješenju Vrhovnog suda Federacije BiH. 

Delimustafić je uhapšen u novembru 2015. godine u Istočnom Sarajevu u akciji Tužilaštva Kantona Sarajevo pod kodnim nazivom "Pravda". 

U okviru ovog predmeta on je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe koja je nezakonito knjižila i vršila kupoprodaju nekretnina na području Kantona Sarajevo. 

Alija Delimustafić, koji je nekadašnji ministar unutrašnjih poslova takozvane Republike BiH, drugi put je uhapšen je po međunarodnoj potjernici 21. decembra prošle godine u Hrvatskoj. On je 5. januara predat vlastima Federacije BiH.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.