2.4.2017. 18:45
0
Akcija čišćenja Miljacke od Bentbaše do Darive, prikupljeno 50 vreća otpada
Učenici sarajevske Srednje medicinske škole i članovi Sportskog ribolovnog društva "Miljacka", Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Vratnik" i uposlenici Općine Stari Grad Sarajevo učestvovali su u današnjoj akciji čišćenja Miljacke i Aleje ambasadora.

Predsjednik SRD "Miljacka" Kenan Hajdarević kazao je da je šetalište uz Miljacku, pored Baščaršije, najljepše u općini Stari Grad zbog čega su odlučili pokrenuti akciju čišćenja tog dijela grada.

U akciji je učestvovalo više od 40 učenika, a zajednički je očišćenja obala rijeke od malog tunela na Bentbaši do Darive kolika je i ribolovna staza ovog društva. Prikupljeno je 50 vreća otpada.

- Ovaj prostor očišćen je od nagomilanog otpada, kesa, flaša te granja i drugog smeća sve ono što je rijeka nanijela. Sada je taj prostor uređen, a sve s ciljem da građani mogu uživati u njemu - istaknuo je Hajdarević za Fenu.

Čišćenje obale Miljacke dio je akcije "Ekskurzijada 2017" učenika sarajevske Srednje medicinske škole koji su odlučili pomoći u prikupljanju sredstava da bi cijela generacija otputovala ove godine na ekskurziju, uključujući i one slabijeg imovinskog stanja.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.