14.4.2017. 13:51
0
GS uputio poziv Čoviću i HNS-u: Manite se rata, spašavajte radna mjesta
Građanski savez (GS) pozvao je Dragana Čovića da što je prije moguće skrati povodac svojim klonovima iz i oko HNS-a. Izjava izvjesnog Maria Karamatića da će HNS, nije baš jasno u kojem svojstvu, istupiti iz Washingtonskog i Daytonskog sporazuma i obnoviti zločinačku Herceg-Bosnu bi bila samo smiješna da se ne radi o delegatu u Domu naroda. Naime, riječ je o otvorenom pozivu na nasilnu promjenu ustavno-pravnog poretka i manje ili više otvorenom pozivu na rat.

Mi u GS-u želimo ovim putem da poručimo da su HDZ-ove i HNS-ove prijetnje pucanje iz prazne puške. Međutim, želimo još jednom da upozorimo i domaću i međunarodnu javnost da se Dragan Čović nastavlja igrati sa mirom u Bosni i Hercegovini. Prije šesnaest godina, kada su pokušali sa tzv. samoupravom, nisu uspjeli. Ovaj put u BiH nema međunarodnih trupa i neće biti nikoga da spriječi plamen koji će se sigurno osjetiti u regionu, a bilo kakva nestabilnost u BiH može značiti samo kraj hrvatske peškir-ekonomije.

GS želi stoga ovim putem pozvati karamatiće čije su samo mjesečne plate između pet i šest hiljada maraka da se bave svojim poslom. Mi u ovom trenutku ne vidimo prečeg posla bilo kojeg nivoa vlasti od spriječavanja preljevanja ekonomske štete od raspada Agrokora preko granice Hrvatske i u našu zemlju.

U to ime, želimo još jednom izraziti šok više nego lagodnim odnosom Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH, koji se ponašaju kao da rade na tome da punu cijenu sloma Agrokora plati bosanska i hercegovačka sirotinja koja stoji na kasi za 500 maraka plus bonove za topli obrok. Razumijemo da među njima nema birača SDA, ali oni su i dalje državljani ove zemlje, kao i radnici u firmama dobavljačima kojima Agrokor duguje više od trista miliona maraka i koje Novalić lagodno otpisuje kao da je riječ o tuđem problemu.

Stoga ovim putem pozivamo još jednom i Zvizdića i Novalića da se čim prije ugledaju na Vladu Republike Slovenije koja je jučer pokrenula proceduru da posebnim zakonom spriječi iznošenje para iz Agrokorovih firmi iz Slovenije. Smatramo da ne postoji nijedna prepreka za donošenje takvog zakona po hitnoj proceduri, umjesto zavrtanja ruku poslanicima da za račun nekoliko evropskih ambasadora u Sarajevu unište našu poljoprivredu uvođenjem akciza – navodi se iz GS-a.


(Patria/Admir Oručević)

CovicHNSGS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.