28.4.2017. 12:52
0
Uskoro otvorenje centra za podršku osobama s poteškoćama u razvoju
Prvi centar za podršku osobama s poteškoćama u razvoju biti će otvoren u Općini Centar u augustu ili septembru - izjavila je danas predsjednica Udruženja "Colibri" Aida Hrnjić.

To je izjavila nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju  ovog udruženja i Općine Centar o adaptaciji prostora u ulici Valtera Perića 3 za potrebe ovog centra.

Hrnjić je istakla da su roditelji djece s poteškoćama u razvoju u veoma teškoj situaciji te da nailaze na velike prepreke, kao što je vrtić, obrazovanje i još mnogo toga.

- Roditelji se sve više i više udružuju da bi pomogli jedni drugima i ovo je prvi put da je neka općina prepoznala važnost otvaranja ovakvog centra - pojasnila je.

Dodala je da će centar  pružati i pravne usluge te u stručnom domenu pomoći djeci i njihovim roditeljima.

Savjetnik načelnika Općine Centar Osman Babić istakao je da slijedi rekonstrukcija prostora te potpisivanje ugovora o partnerstvu.  

Dodao je da nemaju podatke o broju djece s poteškoćama u razvoju koji žive na području ove općine te da im je želja da toj djeci u svakom smislu pruže pomoć.

Zaključio je da će za ovaj projekt biti izdvojeno oko 200.000 KM, te da će se sufinansiranjem osigurati još 40.000 KM.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.