28.4.2017. 17:39
0
Zid sjećanja na Kovačima: Imena 6.360 šehida i poginulih boraca
Na Kovačima je danas otvoren Zid sjećanja u znak sjećanja i odavanja počasti svim šehidima Bosne i Hercegovine na kojima su uklesana imena 6.360 šehida i poginulih boraca pripadnika Prvog korpusa Armije RBiH i MUP RBiH. Učenjem hatma dove i Fatihe odata je počast svim šehidima i poginulim tokom protekle agresije, piše agencija Patria.

Organizator događaja je Fond memorijala Kantona Sarajevo, a prisustvovali su predstavnici Kantona Sarajevo, Medžlisa IZ Sarajevo, općina, boračkih udruženja, te Armije RBiH.

Zid sjećanja su otkrili predstavnici boračkih organizacija, Kantona Sarajevo, općina Centar i Stari Grad, Fonda Memorijala, Medžlisa Islamske zajednice u BiH, ratni komandanti Prvog korpusa Armije RBiH.  

Zid sjećanja je napravljen tako da se uvijek na njemu mogu dodavati imena poginulih i na taj način upotpunjavati imena na zidu koji se nalazi u Ulici Jekovac.

Ovom prilikom su također osnovci iz Starog Grada na Zid sjećanja stavili po jednu ružu u spomen na šehide i poginule borce.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.