29.4.2017. 10:39
1
Biskup Komarica: Dodik ne zna da u Banja Luci nema domaćih Banjalučana, sve su to živi mrtvaci
Gostujući u CD-u FACE TV biskup Franjo Komarica govorio je između ostalog i o svojoj javnoj polemici sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Nemoguće je da gospodin predsjednik ne zna šta je istina, da u Banja Luci nema autohtonih i domaćih Banjalučana, da su to sve živi mrtvaci. Nekoliko desetina tisuća živih mrtvaca. Oni nemaju pravo na svoje rodno mjesto, kazao je biskup Komarica.

On je dodao da je njegova dužnost dizati glas u odbranu obespravljenih.

-Za vrijeme rata sam dizao svoj glas i pozivao na pomirenje, to dobro znaju moji sugrađani. Danas bi Isus plakao nad Banja Lukom. Ja sam toliko puta govorio Banja Luko, i banjalučka politiko gdje su ti Banjalučani", rekao je Komarica.

Govoreći o šutnji lidera HDZ BiH Dragana Čovića, biskup Komarica je kazao da je Čović pokazao time šta misli o njemu.

-Ne mora se braniti biskup Komarica, ali istina ima pravo na branitelje. To što Čović nije branio, to se mora pitati njega. On bi morao znati. Silna njihova briga jeste jednako nepostojanje Hrvata u pola države. Je li to domet tih političara?, istakao je biskup Komarica.

On je postavio pitanje zašto su u Banja Luci ubijani svećenici i časne sestre.

-Ko je srušio bogomolje, zašto su moji svećenici ubijeni, zašto je moj svećenik Filip ubijen pa spaljen od strane banjalučkih policijaca i političara, i časna sestra s njim? Zašto ja 25 godina tražim kosti moga župnika. Prema tome ko koga ovdje pravi budalom, rekao je biskup Komarica.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.