29.4.2017. 16:00
0
Merkel tvrdi da je u 'dobrim odnosima' sa Trumpom
Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je kazala da su ona i američki predsjednik Donald Trump razvili "dobre radne odnose", unatoč prošlogodišnjem hladnom stavu dvoje čelnika koji je izazvao strahove za budućnost američko-njemačkog partnerstva.

- Predsjednik Trump i ja smo razvili dobre radne odnose, koji ne isključuju razilaženja u stavovima - izjavila je Merkel za medijsku grupu RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

- Na primjer kada razgovaramo, to je o razvoju zajedničke strategije za sukob u Ukrajini ili za užasni rat u Siriji. Mi također razgovaramo o borbi protiv terorizma ili katastrofalnoj humanitarnoj situaciji u Jemenu. Svi ovi sukobi su na pragu Evrope. Ukoliko želimo riješiti ove probleme, ukoliko želimo pomoći ljudima, potreban je snažan angažman Sjedinjenih Država - kazala je kancelarka, prenosi Reuters.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.