29.4.2017. 20:00
0
NS, SDP, DF i GS traže da sportska dvorana na Grbavici nosi ime Gorana Čengića
Naša stranka, SDP, DF i GS traže da sportska dvorana na Grbavici u Sarajevu dobije ime hrabrog i humanog čovjeka Gorana Čengića, saopćeno je iz Naše stranke.

Vijećnici ovih stranaka u Općinskom vijeću Novo Sarajevo inicirali su da prijedlog bude na dnevnom redu naredne sjednice Vijeća.

- Naša stranka je 2013. godine uputila ovu inicijativu, ali tada nije bilo podrške od većine i načelnika.Sada Naša stranka ponavlja tu inicijativu, uz podršku SDP-a, DF-a i GS-a, kao i javnosti, građanki i građana Novog Sarajeva. Ovo je dobar primjer očitovanja zajedničkih, antifašističkih vrijednosti građanskog bloka. Goran Čengić je svijetli primjer civilizacijskih vrijednosti u vremenima mraka i mlade generacije bi trebale učiti o vrijednostima kojima se vodio kada se neustrašivo pobunio protiv zločinca Veselina Vlahovića Batka stajući u zaštitu starog profesora Husnije Ćerimovića - navedeno je u zajedničkoj poruci vijećnica i vijećnika građanske opcije u Novom Sarajevu.

Oni su se osvrnuli na informaciju po kojoj je Komisija za odnose s mjesnim zajednicama i javna priznanja dala negativan stav o ovoj inicijativi.

- Ta komisija je zauzela stav u prošlom mandatu, a ne u ovom. Također, komisija nema niti može imati mandat da daje obavezujuće mišljenje. Imenovanje dvorane je stvar koja se isključivo tiče Općinskog vijeća. U tom smislu, GS, DF, SDP i Naša stranka su jasno za ovu inicijativu, a očekujemo i od ostalih vijećnika da joj daju podršku kako bismo zajedno uradili jednu ispravnu stvar - naveli su vijećnici.

(FENA/Merima Druškić)

NSSDPGSDF
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.