17.5.2017. 14:23
0
Predat zahtjev za razrješenje dekanese Almire Hadžović- Džuvo
Na inicijativu 58 članova Naučno nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu predat je zahtjev za razrješenje dekanese Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Almire Hadžović- Džuvo.
Zahtjev za razrješenje je predat rektoru Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifatu Škrijelju, premijeru Vlade Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću, ministru za obrazovanje, nauku i mlade KS Elviru Kazazoviću i Upravnom odboru Univerziteta u Sarajevu, prenosi N1.

"Kako su brojnim pregovorima tokom 2016. godine iscrpljene sve mogućnosti da se otklone nedostaci i nepravilnosti u odnosima Medicinskog fakulteta i KCUS-a, dvotrećinska većina članova NNV-a Medicinskog fakulteta bila je prinuđena pozvati se na Statut Univerziteta u Sarajevu i to Član 101. (Razrješenje dekana), tačka (2), stav (e), u kojem se navodi da prijedlog za razrješenje dekana može podnijeti jedna trećina članova vijeća", navodi se u saopćenju KCUS-a.

Za opoziv dekana svojeručno je 16. maja 2017. potpisalo 58 članova NNV, što je dvotrećinska većina, odnosno 66,6 posto članova vijeća, koji zahtijevaju pokretanje postupka razrješenja dekana, prenosi N1. 

"U spomenutom zahtjevu od 16. maja 2017.godine obrazloženi su razlozi i taksativno navedene radnje i postupci dekana koji su doveli do zahtjeva za smjenu. Od 58 potpisanih članova NNV-a potpisano je 20 profesora uposlenika KCUS, 30 profesora i docenata u stalnom radnom odnosu na Medicinskom fakultetu UNSA i 8 studenata", piše u saopćenju.

(Alen Avdić) 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.