18.5.2017. 18:16
0
UO UNSA odbio izjašnjavanje o zahtjevu za smjenu dekanese Hadžović-Džuvo
Zahtjev za razrješenje dekanese Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Almire Hadžović-Džuvo, koji je na osnovu 58 izdejstvovanih potpisa Nastavno-naučnog vijeća ovog fakulteta, a koji je pokrenut sa KCUS-a i direktorice Sebije Izetbegović nije urodio plodom kod onih na čije je adrese upućen, piše agencija Patria

Vrlo svjesno, iako je po zakonu o visokom obrazovanju, o zahtjevu trebalo glasati NNV Medicinskog fakulteta i to tajnim glasanjem, kreatori su zahtjev uputili rektoru UNSA Rifatu Škrijelju, Upravnom odboru UNSA, premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću i kantonalnom ministru obrazovanja Elviru Kazazoviću. 

Danas je zasjedao UO UNSA gdje je pet članova bilo protiv bilo kakvog izjašnjavanja o ovom zahtjevu, a četiri člana za. Predsjednik UO UNSA je Mevludin Mekić čija je i sama legalnost upitna. 

Konaković je kazao da akademska zajednica ima svoje odredbe kako imenuje i razrješava rukovodioce te da ni on ni Vlada neć razmatrati zahtjev. Također, smjenu neće tražiti ni rektor Rifat Škrijelj.

Ovakvo grubo kršenje zakona pokušaj je demonstracije sile nad legalnim procedurama. Ostaje da se vidi koji će naredni potez povući pokretači ove peticije.   

(Patria / Haris Ahbabović) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.