25.5.2017. 16:07
0
Pendeš razgovarala s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH
Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš sa saradnicima primila je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hania Abdullaha M. Mominaha.

Pendeš je ambasadora Mominaha informirala o aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te izrazila zadovoljstvo i zahvalnost na podršci i pomoći koju ova prijateljska zemlja pruža našoj zemlji.

Razgovarano je i o načinima uspostavljanja buduće saradnje u oblasti odbrane između dvije zemlje, a bilo je riječi i o mogućem uključenju Kraljevine Saudijske Arabije u proces rješavanja viškova naoružanja i municije  u okviru postojećih projekata SAFE-UP i EXPLODE 2.

Sastanak je bio prilika i da se razgovara o predloženom bilateralnom sporazumu u oblasti odbrane  između ova dva ministarstva, te je konstatovano da su učinjeni značajni pomaci u njegovom oblikovanju, ali da ostaje potreba upotpunjenja propisanih procedura i njegovog usaglašavanja u narednom periodu.

Ambasador Saudijske Arabije izrazio je zadovoljstvo odnosima između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije i istakao potrebu proširenja saradnje u oblasti odbrane uz obostranu korist i zadovoljstvo, saopćeno je iz MOBiH-a.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.