26.5.2017. 20:56
4
"Server godinama živi od donacija muslimana u SAD-u, uvijek nešto laže i petlja. BiH je propala država"
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je kao nesuvisle ideje bošnjačkog lobiste Danijela Servera o BiH i poručio da on nije dužan da ispunjava zablude stranaca o BiH - zemlji koja ne može da funkcioniše.

Dodik je rekao novinarima u Trebinju da je Server, koji je profesor američkog univerziteta "John Hopkins", plaćenik i od početka bio lobista Alije Izetbegovića i da nije važan za Republiku Srpsku. 

"On godinama živi od donacija muslimana u Americi, uvijek nešto laže i petlja. Nisam ja ovdje dužan da ispunjavam njihove zablude o BiH koja ne može da funkcioniše", rekao je Dodik komentarišući Serverov prijedlog da Amerika, u slučaju referenduma o samostalnosti Republike Srpske, potpuno finansijski izoluje Srpsku, kao i države koje je budu podržavale. 

Dodik kaže da je Server sve vrijeme primao novac od bošnjačkog kongresa i radio protiv predsjednika SAD Donalda Trampa tokom izborne kampanje, zalažući se da pobijedi linija Hilari Klinton. 

On je istakao da je Server čovjek koji je ćutao od kada je Tramp pobijedio i da se sada ponovo vratio da priča o BiH i da predlaže svoje nesuvisle ideje. 

"Mi smo ovdje misleći ljudi i razmišljamo o svojim situacijama. Ako visoki državnik SAD sada govori o tome da BiH prijeti da bude propala država, da li mi treba da se pomirimo s tim da živimo u propaloj državi?", upitao je Dodik. 

On je naveo da vjeruje u novu američku administraciju koja govori o tome da će odustati od miješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja. 

"Kada oni prestanu da se miješaju u BiH, ona je propala država", rekao je Dodik. 

(Srna / Haris Ahbabović)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.