29.5.2017. 12:35
0
"Očekujem da će tužba biti odbačena jer nijedan dokaz nije iznesen o mojoj krivici"
Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) zakazala je za 15. juni iznošenje završnih riječi u postupku protiv suspendovanog glavnog državnog tužioca Gorana Salihovića.

Iznošenje završnih riječi zakazano je nakon što je Salihovićeva odbrana saslušala posljednje svjedoke - novinara Matu Đakovića, tužioca Ćazima Hasanspahića te stručnog saradnika Mirzu Jamakovića na ročištu zatvorenom za javnost.

Salihović je nakon ročišta rekao da očekuje da će biti oslobođen.

- Očekujem da će tužba biti odbačena jer nijedan dokaz nije iznesen o mojoj krivici - rekao je Salihović, javlja BIRN-Justice Report. 

Postupak protiv Salihovića pokrenut je zbog disciplinske tužbe u kojoj se navodi da je propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku, omogućio vršenje dužnosti tužioca osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene, te da se miješao u postupanje sudije ili tužioca.

Salihović je suspendovan s dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH krajem septembra prošle godine, a u januaru ove godine počeo je disciplinski postupak.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.