29.5.2017. 16:07
0
Mašić: SDSM i njihova borba su inspiracija i nadahnuće za cijeli region
Damir Mašić, politički direktor SDP BiH, bio je gost 22. Kongresa Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM), saopćeno je iz SDP-a.

-Drugarice i drugovi iz SDSM-a Makedonije, na čelu sa Zoranom Zaevom, su svima u regiji pokazali kako se iskrenom i istrajnom političkom borbom pobjeđuje nacionalizam, populizam i strah, te osiguravaju uslovi za novo poglavlje Republike Makedonije koju će predvoditi njegova vlada na temeljima slobode, jednakosti, solidarnosti i zajedništva, koje nam je danas svima prijeko potrebno - ističe Mašić, podsjećajući da je Kongres SDSM-a održan je u veoma burnom periodu za stranku, ali i za cijelu Makedoniju.

Put SDSM-a bio je, kaže, težak i trnovit, ali bili su uvijek s narodom, borili se za sigurnu i pravednu Makedoniju i dostojanstven život svih u Makedoniji. Po Mašićevim riječima, SDSM i njihova borba su inspiracija i nadahnuće za cijeli region te se nada se da će njihova pobjeda biti "vjesnik mnogih novih ljevičarskih vlada u našem regionu".

-Svjedoci smo da je region neuporedivo mirniji i stabilniji kada su na čelu vlada socijaldemokrate. Stranke desnice svoju političku moć crpe proizvodeći nemire, sukobe i neslaganja među narodima. Građani Makedonije rekli su dosta, a očekujemo da će strankama desnice građani istu poruku poslati i naredne godine u Bosni i Hercegovini. Situacija u Makedoniji daje nam i pouku o tome kako je za slobodu i prosperitet društva važna snaga, stabilnost, demokratičnost i otvorenost vodeće ljevičarske partije, te kako je bitno da se ljevičari u strankama, nevladinim organizacijama, akademskoj zajednici i sindikatima, okupe u zajednički blok. Samo takvim zajedničkim nastupom, odbacivanjem ličnih sujeta, otvorenom saradnjom i zajedničkom borbom, možemo doći do promjene koju svi priželjkujemo, navodi Mašić u saopćenju za javnost SDP-a.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.