7.6.2017. 12:39
0
Benjamin Netanyahu pisao Crnadku zbog nepostojećeg predstavništva RS u Izraelu
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu uputio je pismo ministru vanjskih poslova Igoru Crnadku u kojem ističe da dijeli želju da se učvrste veze između Izraela i Bosne i Hercegovine i razgovara o svim pitanjima koja se tiču predstavništva Republike Srpske u Izraelu, objavila je BN televizija, prenosi agencija Patria.

Pismo je upućeno 18. maja, a u pismu izraelski premijer izražava žaljenje zbog situacije vezane za predstavništvo RS u Izraelu.

- Žalimo zbog toga što se desilo u posljednje tri godine. Međutim, uvjeravam Vas da nećemo dozvoliti da ponašanje predstavništva pokvari odličan odnos koji imamo. 

Izrael duboko cijeni i poštuje veze sa Bosnom i Hercegovinom, kao što ste i mogli da čujete i ranije tokom posjete predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodina Ivanića, kao i predstavnika tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine. 

Zahvaljujući Vama i predsjedniku Ivaniću, jasno nam je da imamo ozbiljne i pouzdane partnere na Balkanu. 

Radujem se saradnji sa Vama, kao i razmjeni dijaloga između Izraela, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine u budućnosti – navodi se u pismu koje je izraelski premijer uputio ministru vanjskih poslova naše zemlje.



(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.