9.6.2017. 17:04
0
Hadžović-Džuvo nakon što je smijenjena: Iskoristit ću sve pravne mogućnosti, sjednica NNV-a je nelegalna
Nešto iza 14 sati počela je nelegalna sjednica 58 članova Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta, a na kojoj će se razmatrati jedna tačka dnevnog reda razrješenje dekanese Medicinskog fakulteta Almire Hadžović-Džuvo, javlja reporter novinske agencije Patria.

Hadžović-Džuvo još jednom je ponovila da je ovo nelegalna sjednica članova NNV-a i istakla je da je jučer u Rektoratu održan sastanak sa rektorom Rifatom Škrijeljom i još dva prodekana, a na sastanku je bila prisutna Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i još dva člana-a NNV-a.

- Nije bilo saglasnosti za prijedlog da se zbog ozbiljnosti situacije i trenutka u kojem se nalazi Medicinski fakultet (vrijeme upisa i odbrane diplomskih radova) održi redovna sjednica NNV-a kako bi se mogle izabrati komisije za odbranu diplomskih radova, a da ovi članovi NNV-a koji traže smjenu upute prijedlog barem s jednom rečenicom obrazloženja zašto traže smjenu i potpisima članova NNV-a – kazala je Hadžović-Džuvo.

Članovi NNV-a koji danas prisustvuju nelegalnoj sjendici smatraju da su ispoštovali sve procedure.

Hadžović-Džuvo je pojasnila da ukoliko bude izglasana njena smjena, a u šta i vjeruje da će se desiti, to ide prema rektoru Rifatu Škrijelju te će biti izvršena primopredaja dužnosti. Na pitanja da li će preduzimati neke pravne korake Hadžović-Džuvo je poručila da će iskorititi sva zakonske mogućnosti.

Potvrdila je da je Tužilaštvu KS prijavila falsifikovane pečate i potpise.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.