9.6.2017. 17:06
1
Senad Šepić o smjeni dekanese: Ovdje se odluke donose na porodičnim sastancima!
Danas je Nastavno-naučno vijeće Medicinskog fakulteta u Sarajevu na hitnoj vanrednoj sjednici izglasalo smjenu dekanese Almire Hadžović-Džuvo. Javnost je dobro upoznata sa načinom i ko ustvari stoji iza smjene dekanese Hadžović-Džuvo, kaže Senad Šepić, psolanik u Parlamentu BiH, a koji je nedavno isključen iz SDA.

- Bosna i Hercegovina je nominalno parlamentarna demokratija i ovdje bi u praksi trebala konačno zaživjeti moderna država. Nažalost, svjedoci smo da naše društvo i država idu unazad. Ovdje se odluke donose na porodičnim sastancima, interesnim grupama, privatnim sijelima, a institucije države se primitivno privatiziraju i donose se odluke na osnovu privatnog hira.

Ne može argument za smjenu bilo koga biti samo nečija privatna volja. Na primjeru mojih kolega u Parlamentu BiH i mene, to je bila volja Bakira Izetbegovića, a na primjeru dekanese Hadžović-Džuvo, to je bila volja njegove supruge Sebije Izetbegović. Oni što im se pridružuju u ovakvim režiranim poltronsko-familijarnim procesima, jasno vide samo svoj privatni interes i nažalost na ovakav način i dobar dio ''akademske zajednice'' parazitski sebe samoodržava.

Moja politička borba će se nastaviti protiv ovakve privatne države, protiv privatnih klanova, protiv privatnih odluka. Moja borba je bila i biće usmjerena na jačanje institucija, odgovornosti narodu i jačanje slobode svakog pojedinca. Ako želimo biti moderno društvo, ovdje se mora cijeniti i vrednovati rad, stručnost i angažman, a ne poltronstvo i privatne veze.

Uvjeren sam da će ubrzo doći kraj ovakvom načinu vladanja kakvu ispoljava bračni par Izetbegović a oni što su skupa sa njima učestvovali u nečasnim radnjama na vlastitim leđima će nositi breme sluganstva i poltronstva.

Puno je više časnih i poštenih ljudi koji misle svojom glavnom i koji ovu zemlju žele učiniti boljom za nove generacije. Ti će graditi ovu zemlju, a ovi drugi će uskoro biti prošlost - kaže Šepić.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.