19.6.2017. 16:02
0
"Očekujem da će Alija Delimustafić danas biti pušten. Dva puta je bio i nije bilo nikakvih problema"
Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine sedmi put je ukinuo rješenje o određivanju pritvora Aliji Delimustafiću i vratio ga na ponovni postupak Kantonalnom sudu u Sarajevu, potvrdio je Feni Delimustafićev branilac Senad Pizović

On očekuje da se Kantonalni sud tokom dana očituje o produžetku pritvora. Ističe da odluka treba biti hitna s obzirom na to da se radi o pritvoru.

Podsjeća da je Delimustafić već dva puta bio puštan da se brani sa slobode.

- Očekujem da će i danas biti pušten. Dva puta je bio i nije bilo nikakvih problema - rekao je Pizović.

Delimustafić je uhapšen u okviru akcije "Pravda" krajem prošle godine. Tereti se, s još nekoliko osoba, za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona od sudije, pranjem novca i prevarom. Grupa se sumnjiči da je nezakonito knjižila i vršila kupoprodaju nekretnina na području Kantona Sarajevo.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.