20.6.2017. 16:06
3
Hadžibajrić: Deložacija će se nastaviti, a Stojniću je samo budala mogla obećati oprost duga
Zbog neplaćanja duga za zakup poslovnog prostora koji je u vlasništvu Općine Stari Grad u iznosu od 370.000 KM, jutros je zakazana deložacija odnosno iseljenje iz kafića Tesla pub. Zakupac Denis Stojnić nije izmirio svoje obaveze, a kada je općinska komisija došla da izvrši deložaciju nepoznate osobe onemogućile su ulazak službenim licima nakon čega se komisija povukla


Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kazao je da su u proteklom periodu iseljena 42 korisnika bez ikakvih problema.

- On je trebao biti iseljen zbog duga, a o bilo čemu drugom ne želim da govorim. Bojim se da organi koji su danas trebali da daju podršku totalno su zakazali. Mi nismo tražili asistenciju policije za iseljenje već da dva nepoznata čovjeka koja su se nalazila na ulazu legitimišu što su oni odbili – kazao je Hadžibajrić.

Načelnik je kazao da su dobili komentar da neće dolaziti na „stalno zivćanje“.

Ugovor o zakupu prostora Tesla pub-a istekao je krajem 2016. godine, a ugovor za 2017. nikada nije ni potpisan.

- Nama je onemogućeno da u naše prostorije uđemo. Gdje se mi nalazimo i u kakvoj državi živimo. On će svakako morati izaći iz prostora, ako ne danas onda sutra ili dok ne plati dug pa će ostati. Taj mu dug niko ne može oprostiti, a ako mu je neko obećao da će mu biti oprošten, niko nije budala to je dug prema državi – kazao je Hadžibajrić.

Na osnovu dugova zakupaca naplaćeno je 14 miliona KM, a preostalo je još oko 2,3 miliona KM uz dug samog Stojnića od skoro 400.000 KM.

- Problem su institucije koje nisu htjele da stanu iza općine Stari Grad. Očito da se rade privatne ili stranačke policije. Iza ovoga sigurno stoji SDA, jer koga smo god danas pozvali od rukovodećih službenika istu su priču pričali: Niste nas obavijestili 8 dana prije. Pa nismo ni tražili da nam asistirate pri deložaciji već samo da legitimišete dvije NN osobe – kaže Hadžibajrić.

Načelnik je istakao da mu je bila data mogućnost da izmiri dug, ali do danas Stojnić to nije uradio te će deložacija biti nastavljena. 

Predsjedavajući OV Stari Grad Jusuf Pušina kazao je da država danas nije položila ispit.

- Dug se mora platiti inače se prekida ugovor o korištenju poslovnog prostroa. Ovdje postoje dva problema, jedna je da dugovanje ne želi platiti, a drugo je da je ugovor isktekao i nije produžen. Ovo je novac građana Općine Stari Grad – kazao je Pušina.

On je kategorično odbacio tvrdnje da je riječ o nacionalnoj netrpeljivosti te je dodao da isti zakupac ima četiri poslovna prostora u krugu od 100 kvadratnih metara. Podsjećamo, osim Tesla puba to su City lounge, Cheers pub i Cheers kitchen.  

Savjetnik načelnika Nermin Pećanac kazao je da je sve urađeno po zakonu i nema mjesta simpatijama ni emocijama.

- Dug je 370.000 KM. Sam je potpisao ugovor i ne ispunjava to. Kako objasniti ljudima da neko ne želi da naplati dug od skoro 400.000 KM što je jednako osam sanacija klizišta u Starom Gradu. Niko nema prava da kaže da to neće naplatiti – kazao je Pećanac dodavši da je ovdje riječ o sukobu države i onih koji ne poštuju pravila države. 

(Patria/Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.