22.6.2017. 18:34
0
Plata vojnicima kasnila 20 dana zbog prelaska na novi informacioni sistem
Plata pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine kasnila je zbog prelaska obračuna plata na novi informacioni sistem – rekli su za agenciju Patria iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Za blizu 9.000 uposlenih u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i oko 360 uposlenih u Ministarstvu odbrane plata za maj kasnila je 20 dana. Majska plata uposlenim trebala je biti isplaćena početkom juna, ali to se nije desilo.

- Ljudi su uznemireni. Ostali su bez novca. Uopće ne znamo šta se dešava – rekao je ranije jedan od uposlenih u Ministarstvu, dodajući da im se niko od nadležnih danima nije obratio te da uopće ne znaju razloge kašnjenja plaće.

Ministrica Marina Pendeš također se nije oglašavala u vezi sa ovim problemom.

Iz Ministarstva su potvrdili za agenciju Patria da je plata za mjesec maj pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine isplaćena tek 19. juna, a kao razlog za to naveli su prelazak obračuna plata i naknada na novi informacioni sistem (centralizovani obračun). 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.